جدول بالا قیمت تور یزد زمینی با قطار تندروی پردیس یا اتوبوس وی آی پی می باشد.
به دلیل متنوع بودن نرخ پرواز، جهت آگاهی از قیمت تور یزد هوایی با کانتر تور یزد تماس حاصل فرمایید.
خط ویژه: 19 416 - 021
جهت اطلاع از مشخصات هتل های یزد روی نام هتل کلیک نمایید.
معرفی شهر یزد
ممکن است از اطرافیانتان حرف های ضد و نقیضی در مورد شهر یزد و جاذبه های آن شنیده باشید. بعضی گردشگران بافت کویری و رنگ های زرد و طلایی آن و خانه های خشتی و بادگیرهای زیبای آن را شگفت انگیز و سحر آمیز می دانند و برخی دیگر نیز بافت گرم و خشک و کویری آن را دوست ندارند. بنابر این توصیه ما به شما این است که خودتان باید از یزد و جاذبه های گردشگری آن دیدن کنید تا آنچه را که خوانده اید یا شنیده اید را باور کنید. یزد یکی از شناخته شده ترین شهرهای کویری ایران است که به دلایل مختلف مشهور است. بسیاری از ایرانیان و غیر ایرانی ها دوست دارند از آنجا که در مورد جاذبه های تاریخی و طبیعی آن شنیده اند از این شهر دیدن کنند.
بسیاری از آنها برای دیدن معماری بومی موجود در مناطق بیابانی به یزد می روند. این شهر به عنوان شهر جاذبه های گردشگری مانند بادگیرها ، آتشکده ها ، دستبند ترمه ، ابریشم بافی ، شیرینی هایی مثل باقلوا و قطاب و غیره شناخته می شود.
سفر به یزد در هنگام کاوش در شهرهای دیدنی ایران ، شما را با زندگی در شهرهای کویری و چگونگی کنار آمدن مردم با آن آشنا می کند. شما در مورد سیستم آب زیرزمینی اختراع ایرانیان یعنی قنات اطلاعات جالبی به دست می آورید. آب انبارها ، یخچال ها ، بادگیرها و برج های کبوتر باعث می شود بازدید از یزد و کشف جاذبه های منحصر به فرد این شهر باستانی ایران ارزشمند می باشد.
جغرافیای یزد
یزد تقریباً در 270 کیلومتری جنوب شرقی اصفهان واقع شده است. ارتفاع یزد تقریباً از سطح دریا 1210 متر است. کوه های بلندی در جنوب شهر و منطقه تفت وجود دارد که بسیاری از یزدی ها برای گذراندن روزهای گرم تابستان یا آخر هفته برای استفده از آب و هوای معتدل به آنجا سفرهای کوتاهی دارند. این شهر به دلیل موقعیت مکانی که بین دو کویر اصلی دشت کویر و کویر لوت قرار دارد ، در تابستان بسیار گرم و خشک است.
متوسط دما سالانه در یزد 19 درجه سانتی گراد و میانگین بارندگی سالانه در این شهر 62 میلی متر است. یزد خشک ترین استان ایران است.
در اینجا روش های مختلف سفر به یزد آورده شده است:
با خودرو
یزد با تهران 631 کیلومتر فاصله دارد و با ماشین حدود 6 ساعت و نیم طول می کشد. در مسافرت با اتومبیل از تهران به یزد ، از شهرهای قم ، کاشان ، اردستان ، نائین ، اردکان و میبد عبور خواهید کرد. سفر به یزد با ماشین شخصی یا اتوبوس امکان پذیر است. ترمینال جنوب و غرب تهران روزانه اتوبوس هایی دارد که به یزد می روند.
با هواپیما
طول پرواز از تهران به یزد حدود 1 ساعت و 10 دقیقه است. پروازهای هفتگی از یزد به مشهد ، بندرعباس ، اهواز و تهران وجود دارد. اگر با هواپیما به یزد سفر می کنید ، در فرودگاه شهید صدوقی فرود خواهید آمد. این فرودگاه در 10 کیلومتری مرکز شهر واقع شده است و می توانید با تاکسی به آنجا برسید.
با قطار
سفر از تهران به یزد با قطار از طریق ایستگاه راه آهن تهران با قطارهای معمولی کوپه ای حدود 8 ساعت طول می کشد. البته پیشنهاد ما به شما استفاده از قطارهای تندروی پردیس است. هر چند قطار پردیس کوپه ندارد و سالنی است، ولی طول سفر شما را به 6 ساعت کاهش می دهد.
جمعیت و اقتصاد شهر یزد
یزد با جمعیت تقریباً 560،000 نفر جمعیتی رو به رشد است. همچنین افراد بیشتری را برای زندگی در این شهر جذب می کند.
مسیرهای کاروان های قدیمی از مدتها قبل از طریق یزد می گذشت و مردم بیشتر از کشاورزی درگیر تجارت بودند. به طور سنتی یزد به ترمه مشهور بوده است ، دستبندهایی که با الگوهای ایرانی ساخته شده و آنها را به مسافرانی که از این شهر می گذشتند می فروختند.
زرتشتیان توجه خاصی به کشاورزی داشتند و کشاورزان در واقع در روستاهای مجاور در کوهپایه ها و نزدیک به منابع آب ابداع شده توسط سیستم قنات کار می کردند.
امروزه بسیاری از کارخانه های کاشی و چینی در خارج از یزد مشغول به کار هستند و کارگران را جذب می کنند و محصولات خوبی را برای بازارهای داخلی و بین المللی تولید می کنند.
علاوه بر این ، یزد به دلیل شیرینی های فراوان مشهور است. حلوا ارده ، کیک یزدی ، قطاب ، باقلوا ، پشمک یزدی ، حاج بادام ، نقل وشیرینی های مختلف ، سوهان های مختلف و لوز یزدی از جمله سوغات یزد است. ایرانیان این محصولات را به کشورهای دیگر صادر می کنند.
تاریخ یزد
در اصل ، یزد در هنگام ظهور امپراتوری ماد ، ایساتیس نامیده می شد. این شهر در زمان سلسله پادشاهی ساسانیان زمانی که مرکز پیروان دین زرتشتی بود رونق گرفت. به دلیل دوری از پایتخت ایران و شهرهای پرجمعیت ، از حملات ویرانگر مهاجمان خارجی مانند چنگیز خان فرار کرده است. در عوض ، برای مهاجران که به دنبال شهر دیگری برای جابجایی بودند ، به مکانی امن تبدیل شد.
با این حال ، مانند بسیاری از شهرهای بیابانی ، ساکنان این شهر مجبور شدند از 900 سال پیش با ساختن دیوارهای بلند در اطراف شهر از خود محافظت کنند و پس از هر حمله آن را بازسازی کنند.
یزد به پایتخت سلسله مظفریان تبدیل شد که در قرن 14 میلادی در آنجا حاکم بود. آل مظفر پس از خراسان به یزد گریختند ، زیرا محل اصلی زندگی آنها مورد حمله مغولان قرار گرفت. برخی از حاکمان در میبد ، شهر دیگر این استان در شمال یزد اقامت داشتند. در اواخر قرن 18 میلادی و همزمان با ظهور قاجارها ، خاندان بختیاری در یزد حاکم بودند.
در دوران صفویان در یزد پیشرفت های زیادی حاصل نشده است. در مقابل ، ساکنان شاهد خراب شدن زیرساخت های شهری بودند. با این حال ، در زمان قاجاریه شهر به دلیل تقاضای گسترده تجارت شروع به شکوفایی کرد. بنابراین ، شهر از نظر وسعت و جمعیت رشد کرد به طور مثال مناطق مسکونی جدید به مناطق اصلی شهر اضافه شد و امکاناتی مانند حمام برای مردم ساخته شد. بازار شهر گسترش پیدا کرد و تجارت بیشتر شد و غیره.
تعداد زیادی از آنچه از دودمان های قبلی باقی مانده و افرادی که از هنر و معماری پشتیبانی می کنند ، اکنون جاذبه های گردشگری یزد به حساب می آیند. آنها مانند یک آهنربای گردشگری کار می کنند و افراد زیادی را از داخل ایران و همچنین خارج از کشور به این شهر کویری جذب می کنند.
جاذبه های تاریخی در داخل شهر یزد
در اینجا لیستی از این جاذبه های تاریخی در داخل یزد آورده شده است:
بافت قدیمی شهر تاریخی یزد
این قدیمی ترین قسمت از شهر است که هنوز مسکونی است. خانه های این بخش از شهر از آجرهای خشتی ساخته شده و دیوارها از کاهگل ساخته شده است. برخی از قدیمی ترین بناهای تاریخی شهر در اینجا یافت می شود.
حصار و برج و باروهای دفاعی باستانی یزد
این بناهای شهر اقدامات دفاعی برای محافظت از شهروندان در برابر دشمنان است. این بناهای تاریخ جزو آثار ملی ایران ثبت شده اند.
مسجد جامع یزد
این مسجد جامع در قرن 14 ام میلادی توسط معماران مشهور یزدی ساخته شده است. این مسجد دارای بلندترین مناره های ایران است و هنر نفیس معرق به کار رفته در آنهنوز هم الهام بخش هنرمندان محلی است.
تکیه امیرچخماق
این بنا در مرکز شهر یزد و شرق میدان امیر چخماق واقع شده است . بنای امیرچخماق برای عزاداری امام حسین ساخته شد و مردم با نشستن در غرفه های تکیه، علاوه بر عزاداری از نمایش های آیینی و تعزیه استفاده می کردند.
موزه آب یزد
آب عنصری ارزشمند برای مردم یزد است که در منطقه ای خشک و کم آب زندگی می کنند . یزدی ها برای تهیه آب و استفاده بهینه از آن بسیار مشهور هستند و بناها و ابزار های جالبی برای این منظور در زمان های قدیم ساخته اند . همان طور که می دانند جالب ترین قنات های جهان در یزد ساخته شده است. در موزه آب می توانید ابزار ها و ادوات ساخت قنات و اندازه گیری آب و نگهداری آن را ببینید. این موزه احتمالاً بهترین موزه آب در کل کشور است.
آتشکده ورهرام
معروف ترین آتشکده زرتشتیان یزد ، آتشکده ورهرام است این آتشکده به دلیل آتشی که تقریباً 1500 سال روشن است و هرگز خاموش نشده ، مشهور است. در فرهنگ عمومی به آن آتشکده یزد گفته می شود.
دخمه زرتشتیان یا برج های سکوت
این بنا که به دخمه مشهور هستند ، مکان های مرتفع ای هستند که در جنوب شهر یزد و در بالای تپه هایی ساخته شده اند که جسد مردگان را در آن می گذاشتند که خوراک کرکس ها شوند.
زندان اسکندر
این بنا در واقع یک مدرسه با نمای نسبتاً ساده است. نام واقعی آن ضیائیه است ، اما به دلیل گودال هشت ضلعی زیر سطح حیاط آن که شبیه یک سیاه چال است ، به آن زندان گفته می شود.
باغ دولت آباد
این یکی از باغ های ایرانی است که در قرن 18 میلادی با بلندترین بادگیر یزد به طول 23 متر ، خانه فرماندار یزد بود. باغ دولت آباد یکی از 9 باغ ایرانی است که در فهرست یونسکو از میراث بشری جهان قرار دارد.
بادگیرها
بادگیر یک برج عمودی ساخته شده از آجر یا خشت است که روی ساختمان های قدیمی یزد بنا می شد و کارکرد آن مکش باد و خنک سازی و انتقال آن به درون ساختمان است. بادگیرهای زیادی در یزد وجود دارد که این شهر را به شهر بادگیرها مشهور کرده است.
میدان ساعت یزد
قدیمی ترین برج ساعت ایران در میدان ساعت یزد واقع شده است. براساس کتابی با عنوان جام مفیدی ، این ساعت اولین ساعت شهری است که در ایران نصب شده است. ساعت در مدرسه رکنیه در جوار مسجد جامع یزد نصب شده است. بعداً این مکان به عنوان میدان ساعت معروف شد.
عمارت و باغ ناجی
این باغ عمارت متعلق به دوره قاجار است. این در واقع یک عمارت در وسط یک باغ و در مسیر قنات نجف آباد است.
عمارت قصر آینه
این بنا همچنین به عنوان موزه آینه و روشنایی شناخته می شود. این عمارت متعلق به دوره پهلوی است و در اصل یک عمارت خصوصی بود.
خانه تهرانی
این خانه متعلق به 250 سال پیش است. مدتی طولانی این بنا کنسولگری اقتصادی برخی از کشورهای اروپایی بود. این بنای سنتی مشرف به منطقه تاریخی یزد دارای یک حیاط اصلی ، نارنجستان ، یک غرفه و یک بادگیر است. هم اکنون این خانه به عنوان اولین هتل سنتی ایران با نام هتل سنتی فهادان فعال است.
بازار خان یزد
این مجموعه زیبا و قدیمی ترکیبی از یک بازار ، یک حسینیه ، یک آب انبار و یک حمام مجاور است. ساخت این مجموعه به زمان ناصرالدین شاه بر می گردد. بازار خان طولانی ترین و وسیع ترین بازار شهر یزد است. از آجر و خشت ساخته شده است.
عمارت ملک التجار
ساخت این بنای تاریخی به 120 سال پیش بر می گردد. این بنا شامل اتاق های زیادی است که هرکدام ویژگی های خاص خود را دارند. روی دیوارها و سقف های اکثر اتاق ها ، نقاشی هایی وجود دارد که حداکثر 10 سال طول کشید تا نقاشی شود. امروزه از این ساختمان به عنوان هتل سنتی استفاده می شود.
میدان مارکار
این میدان و ساعت آن (ساعت فردوسی) دقیقاً در مرکز ایران واقع شده است. در کنار این میدان ، بناهایی همچون دبیرستان و یتیم خانه قرار دارد. یک زرتشتی به نام آقای مارکار این بناهای تاریخی را با هزینه شخصی خود ساخته و در دسترس عموم قرار داد.
نخل چوبی میدان امیر چخماق
نخل چوبی قدیمی ترین سازه چوبی در ایران است. قدمتی 450 ساله دارد و متعلق به دوره صفویه است. همچنین معروف به نخل حیدری ها است. این نخل 8.5 متر ارتفاع دارد و هر طرف پایه مربع آن 8.5 متر است.
این سازه چوبی مجموعه ای از تخته های چوبی حک شده با جیریه (یک شکل هندسی تزئینی اسلامی) و تیرهای بزرگ است. به شکل درخت سرو (نماد آزادی در ایران) است. گفتنی است که بزرگترین نخل ایران با همین مشخصات در شهرستان زارچ ، استان یزد واقع شده است.
مردم یزد در دوره عزاداری امام حسین ، این نخل چوبی را حمل می کنند. در این مراسم ویژه 150 نفر برای حمل نخل مورد نیاز است. نخل یادآور گهواره علی اصغر فرزند نوزاد امام حسین است و همچنین سمبل آزادی خواهی است.
آب انبار شش بادگیر یزد
از آنجا که 6 عدد بادگیر در آب انبار نصب شده است ، آن را به عنوان شش بادگیر معروف می کند. همچنین تنها مرکز ذخیره آب در جهان با داشتن شش بادگیر است. به دلیل آب و هوا و جهت باد در این منطقه ، آب انبار شش بادگیر شکل هشت ضلعی دارد.
خانه لاری ها
این بنای تاریخی متعلق به دوره قاجار است. این خانه با دو قسمت داخلی و خارجی (اندرونی و بیرونی) است. حیاط در مرکز است. قسمت شمالی در زمستان و قسمت جنوبی از جمله یک سالن و یک بادگیر در تابستان استفاده می شود.
خانه هنر یزد
این اثر تاریخی یکی از خانه های مجموعه تاریخی ملک زاده متعلق به دوره قاجار است. این مجموعه در منطقه تاریخی فهادان ، نزدیک مدرسه ضیائیه (زندان اسکندر) و خانه لاریها واقع شده است. علاوه بر بازدید از یک بنای تاریخی ، می توانید به مکان های دیگری مانند کافه ، فروشگاه صنایع دستی ، گالری هنر بروید و منطقه تاریخی یزد را از پشت بام خانه هنر تماشا کنید.
آب انبار رستم گیو
این آب انبار در محله زرتشتیان یزد واقع شده است. متعلق به دوره قاجار است و به دلیل چیدمان بیرونی آجری یکی از بناهای زیبا در میان این گونه بناها است.
حمام ابوالمعالی
این بنا به دوره قاجار باز می گردد و تا 40 سال پیش فعال بود. اکنون به عنوان یک رستوران سنتی در منطقه تاریخی یزد ، روبروی زندان اسکندر در مجاورت مسجد چهل محراب می شود.
جاذبه های تاریخی خارج از شهر یزد
در اینجا لیست جاذبه های تاریخی یزد در خارج از شهر آمده است:
کاروانسرای زین الدین
این تنها کاروانسرای مدور در ایران است که در شهرستان مهریز در مسیر یزد - کرمان واقع شده است. کاروانسرای زین الدین یکی از 99 کاروانسراهایی است که توسط شاه عباس در ایران ساخته شده است و تنها تفاوت آن در معماری دایره ای آن است.
امروزه کاروانسرای زین الدین یک هتل سنتی است. 400 سال قدمت دارد. تماشای آسمان پرستاره کویر از حیاط یا پشت بام آن در شب نیز لذت بخش است.
مجموعه حجت آباد وزیر
در شهرستان صدوق واقع شده است. ساخت این مجموعه به سالهای پایانی سلطنت ناصرالدین شاه برمی گردد. حجت آباد وزیر در مسیر حجت آباد قنات واقع شده است. این عمارت حدود 130 سال قدمت دارد. همچنین یک حمام ، بازارچه با مغازه های مختلف و یک آب انبار در کنار آن وجود دارد.
کاروانسرای وزیر حجت آباد شهر رضوانشهر محل اقامت موقت کاروان های بی شماری بود که از کویر عبور می کردند. همچنین یک اصطبل در گوشه ای از باغ وجود دارد که مکانی ویژه برای اسب ها و درشکه های والی و همراهان او بود.
زیارتگاه چک چک (پیر سبز)
این زیارتگاه در 68 کیلومتری شمال غربی یزد و در کوهپایه ای به همین نام در شهر اردکان واقع شده است. این زیارتگاه برای زرتشتیان ایران و جهان مکانی مقدس است و آنها پنج روز در سال به زیارت آن می روند. فقط زرتشتیان می توانند طی این پنج روز از آنجا بازدید کنند و بمانند. سایر بازدید کنندگان می توانند در طول سال در مواقع دیگر به این زیارتگاه بروند. این زیارتگاه به عنوان یک جاذبه تاریخی یزد برای گردشگران باز است.
قنات زارچ
این طولانی ترین قنات ایران با طول 100 کیلومتر است که در استان یزد واقع شده است. علاوه بر این ، یکی از قدیمی ترین قنات های ایران است و بیش از سه هزار سال سابقه دارد.
جاذبه های طبیعی شهر یزد
در اینجا لیستی از جاذبه های طبیعی جذاب شهر آورده شده است:
غار اشکفت یزدان
این غار باستانی در نزدیکی شهر عقدا واقع شده است. این یکی از غارهای مقدس زرتشتی است. ورود به غار دشوار است ، اما یک منطقه وسیع در داخل غار با ظرفیت اسکان هزاران نفر وجود دارد. زرتشتیان سالها است که از این آتش مقدس در این غار محافظت می کنند. از شهر اغدا تا یزد 97 کیلومتر فاصله دارد.
آبشار دره گاهان
این آبشار در جنوب غربی شهر تفت و در ورودی استان فارس واقع شده است. بیش از 20 متر ارتفاع دارد و برای صخره نوردی مناسب است.
کمپ کویری کویر بافق
این منطقه حدود یک ساعت و نیم از یزد به سمت شرق واقع شده است. اردوگاهی وجود دارد که بازدید کنندگان بتوانند سوار بر شترها شوند ، به یک سفر ماجراجویی سافاری بروند و موتور سواری در شن های کویری را تجربه کنند، چای بنوشند و اردو بزنند و از مشاهده آسمان زیبای کویر در شب لذت ببرند.
کمپ کویری سندباد
اردوگاه کویری سندباد مشابه کمپ کویر بافق است ، به جز این که بازدید کنندگان نمی توانند شب در آنجا اردو بزنند.